pátek 27. března 2015

Společnost DAF


Společnost PACCAR Inc. je severoamerická společnost, která má v celkovém vlastnictví společnost DAF Trucks N. V. Firma DAF je zaměřena na výrobu, vývoj, marketing a prodej středních a těžkých vozidel.


Další zaměření je na marketing a prodej lehkých nákladních automobilů, které vyrábí firma Leyland Trucks Ltd. ve Velké Británii. Leyland Trucks Ltd. je taktéž společnost ve stoprocentním vlastnictví firmy PACCAR Inc. Produkty vyrobené firmami DAF a Leyland mají zajištěný celkový sortiment služeb. Firma DAF Trucks také produkuje výrobky pro třetí strany. Jedná se o sestavy náprav až po celkové motory pro autobusy, dálkové autobusy nebo speciální automobily.



Výroba společnosti DAF je založena na principu „Výroba na zakázku“, což znamená, že jednotlivá vozidla jsou vyrobena dle představ a přání zákazníků. Výrova je tedy zahájena až po obdržení objednávky od zákazníka. Tento princip je velmi důležitý, protože firma DAF vyrábí mnoho tisíc odlišných provedení automobilů, která jsou vyrobena tak, aby vyhovovala individuálním požadavkům každého zákazníka.


Nejnižší náklady na kilometr, vysoká kvalita, pohodlí řidiče, nízká spotřeba paliva, minimální vliv na ekologii a vysoká přepravní efektivita. Tyto slova naprosto přesně popisují všechny výrobky společnosti DAF.


Výrobní zařízení firmy DAF se nachází v Eindhovenu v Nizozemsku a ve Westerlo v Belgii. Firma DAF Trucks si vybudovala vysokou pozici na evropském trhu právě díky vysoké efektivitě a perfektním postupům při výrobě jejich produktů.

Náš tip: Náhradní díly DAF na nákladní a užitkové vozy

5 komentářů:

  1. Pár DAFů mám ve firmě a jsou to opravdu spolehlivé náklaďáky. Hlavně je super ta dostupnost náhradních dílů. Bohužel o jednoho jsem nedávno přišel. Jeden můj řidič měl celkem vážnou nehodu a náklaďák je úplně na odpis. O jeho osud se tedy postaral tento výkup vraků. Řidič se z toho chvíli vzpamatovával, ale naštěstí už je v pořádku a žádné následky nemá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pod toto se mohu podepsat. Také mám s touto značkou velmi dobré zkušenosti. Na druhou stranu ono toto obecně platí pro většinu značek užitkových vozů, které jsou u nás běžné. Ale je pravda, že zrovna u DAFů je ten servis opravdu dostupný a jak píšete, náhradní díly také. :)

      Vymazat
  2. DAFy jsou super, pod to se určitě rád podepíši. Osobně bych ale nezapomínal ani na naše domácí automobilky, tedy Tatru a Liaz. Právě s Liazkami jezdím poměrně často a ta auta jsou snad nezničitelná. Nehledě na to, že náhradní díly Liaz jsou stále běžně k dostání a to i na starší modely. Toto bohužel u některých zahraničních automobilek jistotou není.

    OdpovědětVymazat
  3. Můj tatínek jezdil několik let s náklaďákem DAF a nedal na něj nikdy dopustit. Teď už je rok v důchodě a je vidět, že mu řízení velkého auta chybí. Proto alespoň s mamkou neustále jezdí na výlety po hradech, zámcích a muzeích, jelikož na to neměli dříve moc času. Naposledy byli na Karlštejně a na parkovišti mu někdo poškrábal lak. Proto se rozhodl objednat tady v autoservisu, aby mu ho opravili a s výsledkem byl velice spokojený.

    OdpovědětVymazat
  4. DAF má nejhezčí náklaďáky, ale na našich silnicích jich není moc vidět. Měla jsem štěstí, že nedávno s jedním začal jezdit můj kamarád a já se v něm konečně svezla a musím říct, že to byl zážitek. Jediné, co vyjížďku zkazilo bylo, když se kamarád vyhýbal psovi na silnici a zničil několik silničních sloupků. Hned druhý den je objednal tady, aby napravil škodu.

    OdpovědětVymazat